Niet meer treinen maar een perron minder ?

De nieuwe dienstregeling van de NMBS levert geen extra treinen op voor de dagelijkse pendelaar. Maar misschien is er binnenkort een perron minder in noord-Limburg ? Gezien Neerpelt en Overpelt fusioneren, is er daar wel een mogelijkheid om iets te schrappen. We geven hieronder enkele fragmenten uit het artikel van Het Laatste Nieuws van 8 december 2017. Het volledige artikel is te lezen op deze link.

Toch even enkele bedenkingen van een  lezer van deze blog : Google maps berekent de afstand tussen het station van Neerpelt en het perron van Overpelt op 1,5 kilometer in plaats van minder dan een kilometer.  En toegegeven, Pelt is Brussel niet. Maar diezelfde lezer weet ook te vertellen dat de gemeente Nijlen 2 stations heeft : Nijlen en Kessel voor een inwoneraantal van 22.000 inwoners. De fusiegemeente Pelt zal meer dan 32.000 inwoners hebben. Maar ja, Limburgers wordt geleerd nederig te zijn en niet te veel te eisen. Vraag is hoe lang we deze achteruitstelling inzake treinvervoer moeten slikken ?

HLN20171208_intro

HLN20171208_01

HLN20171208_02

Advertenties

Geplaatst op 10 december 2017, in 2017, Belgische media, HLN en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: